Ingrediënten
- 2 el lichte sojasaus
- 4 tl Shaoxing rijstwijn of droge sherry
- Flinke snuf zout
- 2 tl versgemalen zwarte peper
- 4 el sesamolie
- 4 tl bloem
- 450 g flat iron steak of schouderstuk, gesneden in lange repen van 5cm
- 450 g verse Chinese broccoli (bimi of brocolini)
- 1½ el pindaolie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- Stuk verse gemberwortel van 2.5 cm, geschild en geraspt
- 2 grote rode Thaise chilipepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 2 el Thaise vissaus (nam pla) of lichte sojasaus
- 3 – 5 el rundvleesbouillon
- 2 el oestersaus
- Gekookte, geurige Thaise rijst, om bij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie