Ingrediënten
- 1 kleine knoflookbol
- 2 el olijfolie
- 450 g stoofvlees, in hapklare stukken gesneden
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 tl verse tijm, gehakt
- 2 el Dijonmosterd
- 4 el Amontillado sherry (medium dry)
- 150 ml rundvlees- of kippenbouillon
- 675 g bloemige aardappels, in stukken gesneden (bijvoorbeeld Maris Piper)
- 50 g boter
- 4 el melk
- 2 el verse platte bladpeterselie, gehakt
- Gestoomde stukjes koolraap en honingzoete worteltjes, om erbij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!