Rundvlees taco’s Al Pastor

6 personen
300 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg Ierse riblappen
  • 18-24 kleine zachte mais tortilla’s/ taco’s
  • 4 rode en groene bosuien, groen eraf en in reepjes gesneden
  • 4 el gehakte verse koriander
  • 2 limoenen, in partjes

MARINADE

  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • 1 blikje ananasstukjes à 200 g, uitgelekt
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • Bosje verse koriander à 15 g
  • Sap van 1 kleine sinaasappel
  • 1 el witte wijnazijn

TOMATEN SALSA

  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 el grof gehakte verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 kg Ierse riblappen
  • 18-24 kleine zachte mais tortilla’s/ taco’s
  • 4 rode en groene bosuien, groen eraf en in reepjes gesneden
  • 4 el gehakte verse koriander
  • 2 limoenen, in partjes

MARINADE

  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • 1 blikje ananasstukjes à 200 g, uitgelekt
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • Bosje verse koriander à 15 g
  • Sap van 1 kleine sinaasappel
  • 1 el witte wijnazijn

TOMATEN SALSA

  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 el grof gehakte verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
  1. Doe het rundvlees in de vriezer tot het stevig genoeg is om te snijden, ongeveer 30 minuten zou genoeg moeten zijn.
  2. Maak in de tussentijd de marinade. Doe de oregano, tijm, paprikapoeder, venkelzaadjes, peper en het komijnzaad in een keukenmachine met de ananas, ui, knoflookpoeder, koriander, sinaasappelsap en de witte wijnazijn. Hak dit tot een puree.
  3. Haal het vlees uit de vriezer en leg het op een snijplak. Snijd het vlees voorzichtig in plakken van 1cm, niet helemaal doorsnijden, dan kun je het vlees makkelijker bij elkaar binden. Smeer de marinade tussen elke laag totdat het gelijkmatig verdeeld is, bind dan het vlees stevig bij elkaar met een keukentouw. Leg het in een ondiepe, niet-metalen bak en leg hier losjes huishoudfolie over. Zet het een nacht in de koelkast om te marineren.
  4. Haal het gemarineerde vlees de volgende dag uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 230°C. Rooster het vlees 30 minuten, verlaag dan temperatuur van de oven naar 150°C en rooster het vlees nog 3 uur of tot het vlees helemaal zacht is.
  5. Haal het vlees uit de oven en bedek het met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten. Als je klaar bent om het te serveren, snijd het vlees dan in dunne plakken. Je zou het nog in een pan kunnen braden zodat de stukjes vlees gekarameliseerd worden, de keuze is aan jou.
  6. Om de tomatensalsa te maken, vermeng je de tomaten in een kom met de koriander, limoensap en de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet apart tot je het nodig hebt.
  7. Om de taco’s te bereiden, wikkel je ze in een natte theedoek en leg je ze 1-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron om ze helemaal warm te maken. De tijdsduur hangt af van de wattage van jouw magnetron. Vul de warme maistaco’s met de plakjes vlees en doe er dan de bosui, koriander en de tomatensalsa over. Serveer met de limoenpartjes die je er boven uit kunt knijpen.
  1. Doe het rundvlees in de vriezer tot het stevig genoeg is om te snijden, ongeveer 30 minuten zou genoeg moeten zijn.
  2. Maak in de tussentijd de marinade. Doe de oregano, tijm, paprikapoeder, venkelzaadjes, peper en het komijnzaad in een keukenmachine met de ananas, ui, knoflookpoeder, koriander, sinaasappelsap en de witte wijnazijn. Hak dit tot een puree.
  3. Haal het vlees uit de vriezer en leg het op een snijplak. Snijd het vlees voorzichtig in plakken van 1cm, niet helemaal doorsnijden, dan kun je het vlees makkelijker bij elkaar binden. Smeer de marinade tussen elke laag totdat het gelijkmatig verdeeld is, bind dan het vlees stevig bij elkaar met een keukentouw. Leg het in een ondiepe, niet-metalen bak en leg hier losjes huishoudfolie over. Zet het een nacht in de koelkast om te marineren.
  4. Haal het gemarineerde vlees de volgende dag uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 230°C. Rooster het vlees 30 minuten, verlaag dan temperatuur van de oven naar 150°C en rooster het vlees nog 3 uur of tot het vlees helemaal zacht is.
  5. Haal het vlees uit de oven en bedek het met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten. Als je klaar bent om het te serveren, snijd het vlees dan in dunne plakken. Je zou het nog in een pan kunnen braden zodat de stukjes vlees gekarameliseerd worden, de keuze is aan jou.
  6. Om de tomatensalsa te maken, vermeng je de tomaten in een kom met de koriander, limoensap en de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet apart tot je het nodig hebt.
  7. Om de taco’s te bereiden, wikkel je ze in een natte theedoek en leg je ze 1-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron om ze helemaal warm te maken. De tijdsduur hangt af van de wattage van jouw magnetron. Vul de warme maistaco’s met de plakjes vlees en doe er dan de bosui, koriander en de tomatensalsa over. Serveer met de limoenpartjes die je er boven uit kunt knijpen.