Ingrediënten:
- 500 g Ierse kogelbiefstuk
- 700 g vastkokende nieuwe aardappels, schoongeboend of geschild
- 3 eieren
- 3 verse tomaten, ontveld en in stukken gesneden
- 3 el rode wijnazijn
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl honing
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 2 el geknipte verse bieslook
- 2 el fijngehakte verse bladpeterselie, wat extra voor garnering
- 1 grote sjalot, heel fijngesneden
- 2 el kleine kappertjes
- 2 el fijngesneden augurken
- Groene salade met wat dressing en een Frans stokbrood, om bij te serveren
DRESSING
- 3 el rode wijnazijn
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl honing
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 2 el geknipte verse bieslook
- 2 el fijngehakte verse bladpeterselie, wat extra voor garnering
- 1 grote sjalot, heel fijngesneden
- 2 el kleine kappertjes
- 2 el fijngesneden augurken
- Groene salade met wat dressing en een Frans stokbrood, om bij te serveren
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.