Rundvleessalade met kruidige dressing en pindasaus

4 personen
30 minuten
Rundvleessalade met kruidige dressing en pindasaus

Ingrediënten

  • 500 g ossenhaas, dik stuk
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine komkommer, geschild, gehalveerd, zaden eruit gehaald en gesneden in schijfjes van 1 cm
  • 4 rode sjalotten, dungesneden
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 milde rode peper, zaadlijsten verwijderd en dungesneden
  • Handje verse muntblaadjes
  • 4 bosuien, dungesneden
  • 2 tl basterdsuiker
  • 100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)
  • 1 tl versgeraspte gemberwortel
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en heel fijngesneden
  • Handje verse korianderblaadjes
  • 100 g groene slabladeren

AZIATISCHE DRESSING

  • 2 tl basterdsuiker
  • 1 tl versgeraspte gemberwortel
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en heel fijngesneden
  • 1 el geroosterde sesamolie

PINDASAUS

  • 100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el zoete chilisaus
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

  • 500 g ossenhaas, dik stuk
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine komkommer, geschild, gehalveerd, zaden eruit gehaald en gesneden in schijfjes van 1 cm
  • 4 rode sjalotten, dungesneden
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 milde rode peper, zaadlijsten verwijderd en dungesneden
  • Handje verse muntblaadjes
  • 4 bosuien, dungesneden
  • 2 tl basterdsuiker
  • 100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)
  • 1 tl versgeraspte gemberwortel
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en heel fijngesneden
  • Handje verse korianderblaadjes
  • 100 g groene slabladeren

AZIATISCHE DRESSING

  • 2 tl basterdsuiker
  • 1 tl versgeraspte gemberwortel
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en heel fijngesneden
  • 1 el geroosterde sesamolie

PINDASAUS

  • 100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el zoete chilisaus
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Als u een grill- of braadpan gebruikt, zet deze dan op een hoog vuur en wacht totdat de pan gloeiendheet is. Rooster het vlees op de barbecue boven smeulende kolen of braad het 10-12 minuten in de pan tot het aan de buitenkant goudbruin is en rood tot medium-rood aan de binnenkant. Breng op smaak met zout en laat het vlees 2 uur rusten.
  2. Doe de komkommer, sjalotten, cherrytomaten, rode peper, kruiden en bosuien in een grote schaal en hussel voorzichtig door elkaar. Bedek met vershoudfolie en zet koel tot gebruik.
  3. Dressing: los je de suiker op in het limoensap in een pot met draaideksel. Voeg de gember, rode peper en sesamolie toe en schud de pot tot het geheel goed gemengd is. Zet weg tot gebruik.
  4. Pindasaus: doe je de pinda’s in een blender met 3 eetlepels water, zonnebloemolie, sojasaus en chilisaus. Pureer tot een gelijkmatig mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Om te serveren, snijd het vlees in dunne plakjes; het moet mooi rood zijn. Roer het sap van het vlees door de pindasaus. Meng de komkommermix en de slabladeren met de Aziatische dressing.
  6. Verdeel de salade over de borden en leg het vlees er boven op. Sprenkel de pindasaus erover en serveer.
quality-mark

The Quality Mark & You

Learn More

Bereidingswijze

  1. Als u een grill- of braadpan gebruikt, zet deze dan op een hoog vuur en wacht totdat de pan gloeiendheet is. Rooster het vlees op de barbecue boven smeulende kolen of braad het 10-12 minuten in de pan tot het aan de buitenkant goudbruin is en rood tot medium-rood aan de binnenkant. Breng op smaak met zout en laat het vlees 2 uur rusten.
  2. Doe de komkommer, sjalotten, cherrytomaten, rode peper, kruiden en bosuien in een grote schaal en hussel voorzichtig door elkaar. Bedek met vershoudfolie en zet koel tot gebruik.
  3. Dressing: los je de suiker op in het limoensap in een pot met draaideksel. Voeg de gember, rode peper en sesamolie toe en schud de pot tot het geheel goed gemengd is. Zet weg tot gebruik.
  4. Pindasaus: doe je de pinda’s in een blender met 3 eetlepels water, zonnebloemolie, sojasaus en chilisaus. Pureer tot een gelijkmatig mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Om te serveren, snijd het vlees in dunne plakjes; het moet mooi rood zijn. Roer het sap van het vlees door de pindasaus. Meng de komkommermix en de slabladeren met de Aziatische dressing.
  6. Verdeel de salade over de borden en leg het vlees er boven op. Sprenkel de pindasaus erover en serveer.