Ingrediënten:
- 450 g Ierse rib- of sukadelappen, in stukjes van 2,5 cm gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesneden
- 1 grote wortel, gesneden
- 1 selderijstengel, gesneden
- 1 tl verse rozemarijn, gehakt
- 1 tl Marmite
- 1 el Worcestersaus
- 1 tl Engelse mosterd
- 2 tl bloem
- 300 ml runderbouillon
- Doperwten met boter om bij te serveren
- 150 g wit brood in blokjes gesneden (het lekkerste is oud brood)
SOUFFLÉLAAG
-
- 3 el room
- 75 g boter
- 75 g oude Cheddar kaas, geraspt
- 1 groot eiwit
- Doperwten met boter om bij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!