Ingrediënten:
-
- 4 Ierse ossenhaasfilets van 150 g
- 1 el olijfolie
- 25 g boter
- 1 sjalot, fijn gesneden
- 150 g champignons, gesneden 120 ml cognac
- 1 el witte wijn azijn
- 150 ml witte wijn
- 150 ml runderbouillon
- 2 el Worcestershire saus
- 1 el suiker
- 150 ml slagroom
- 1 el verse platte peterselie, fijn gehakt
- scheutje vers citroensap
VOOR DE FRIET
- 4 grote aardappels, schoon geboend en in grove stukken gesneden
- 4 el olijfolie
- 6 teentjes knoflook, ongepeld, licht geplet
- zeezout en vers gemalen peper
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.