Stickey beef sla wraps met avocado mayonaise

4 personen
25 minuten

Ingrediënten:

    • 300 g rundergehakt
    • 100 g varkensgehakt
    • Geroosterde sesamolie, om te bakken
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • Stuk gember van 5 cm, geschild en fijngehakt
    • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
    • 1 el lichte basterdsuiker
    • 1 el Thaise vissaus
    • 1 el sojasaus
    • Fijn geraspte schil en sap van 1 limoen
    • 1 bos bosuien, fijngesneden
    • 2 kroppen salade romaine, blaadjes losgetrokken

AVOCADO MAYONAISE

  • 1 grote avocado
  • Sap van ½ limoen
  • Snuf cayennepeper
  • 4 el mayonaise
  • Verse korianderblaadjes en gebakken uitjes, om te garneren

Ingrediënten:

    • 300 g rundergehakt
    • 100 g varkensgehakt
    • Geroosterde sesamolie, om te bakken
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • Stuk gember van 5 cm, geschild en fijngehakt
    • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
    • 1 el lichte basterdsuiker
    • 1 el Thaise vissaus
    • 1 el sojasaus
    • Fijn geraspte schil en sap van 1 limoen
    • 1 bos bosuien, fijngesneden
    • 2 kroppen salade romaine, blaadjes losgetrokken

AVOCADO MAYONAISE

  • 1 grote avocado
  • Sap van ½ limoen
  • Snuf cayennepeper
  • 4 el mayonaise
  • Verse korianderblaadjes en gebakken uitjes, om te garneren

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olie in een grote braadpan. Voeg het runder- en varkensgehakt toe en bak ongeveer 5 minuten tot het vlees krokant en goudbruin is, gebruik een houten spatel om het vlees te rullen. Doe het vlees in een zeef om het krokant te houden.
  2. Veeg de braadpan schoon en voeg een eetlepel olie toe. Doe de knoflook, gember en rode peper erin en roerbak dit 2 minuten met een snuf zout en suiker. Spatel het uitgelekte gehaktmengsel erdoor en breng het op smaak met de vis- en sojasaus, citroenschil en sap. Doe de bosuien erbij en roerbak nog 30 seconden. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Maak in de tussentijd de avocado mayonaise. Snijd de avocado door de helft en schep het avocadovlees in de blender. Voeg de citroensap, cayennepeper en de mayonaise toe. Breng op smaak met zout en peper en pureer. Doe dit in een knijpfles en laat afkoelen tot je het nodig hebt.
  4. Doe de slabladeren op een groot bord en schep het ‘sticky beef’ mengsel er in. Doe kleine schepjes avocado mayonaise er op en garneer ze met de korianderblaadjes en krokante gebakken uitjes.

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olie in een grote braadpan. Voeg het runder- en varkensgehakt toe en bak ongeveer 5 minuten tot het vlees krokant en goudbruin is, gebruik een houten spatel om het vlees te rullen. Doe het vlees in een zeef om het krokant te houden.
  2. Veeg de braadpan schoon en voeg een eetlepel olie toe. Doe de knoflook, gember en rode peper erin en roerbak dit 2 minuten met een snuf zout en suiker. Spatel het uitgelekte gehaktmengsel erdoor en breng het op smaak met de vis- en sojasaus, citroenschil en sap. Doe de bosuien erbij en roerbak nog 30 seconden. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Maak in de tussentijd de avocado mayonaise. Snijd de avocado door de helft en schep het avocadovlees in de blender. Voeg de citroensap, cayennepeper en de mayonaise toe. Breng op smaak met zout en peper en pureer. Doe dit in een knijpfles en laat afkoelen tot je het nodig hebt.
  4. Doe de slabladeren op een groot bord en schep het ‘sticky beef’ mengsel er in. Doe kleine schepjes avocado mayonaise er op en garneer ze met de korianderblaadjes en krokante gebakken uitjes.