Ingrediënten:
- 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
- 3 el olijfolie
- 2 stronken prei, in ringen
- 3 el houtgerijpte balsamicoazijn
- 500 ml kippenbouillon (zelfgemaakt, uit een pot of van een bouillonblokje) + extra
- 4 takjes platte peterselie
- 1 blaadje laurier
- (400 g) kleine rode bietjes, vers of voorgekookt
- 150 g geitenkaas
- 4 el walnoten, geroosterd
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!