- 4 flinke sucadelappen van +/- 250 gram per stuk
- 4 grote uien
- 1 el bruine suiker
- half sherryglas wijnazijn
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- roomboter
SUDDERJUS MET ALS BASIS RUNDER- OF KALFSBOUILLON:
- 500 g runder- of kalfsbotten
- 2 kleine runder- of kalfsschenkels
- 1 stukje ossenstaart
- aromatische groenten, zoals uien met schil (2 stuks), prei (2 stuks), winterpeen (1 stuk), bleekselderij (1 stuk)
- kruiderij, zoals peterselie (1 bosje), knoflook in de schil (2 teentjes), tijm (2 takjes), laurier (3 blaadjes), korianderzaad (1 el), foelie (3 tl) en eventueel kervel (1 bosje)
HUTSPOT
- 200 gram aardappelen
- 200 gram winterpeen
- 200 gram grove uien
- roomboter / creme fraiche
- melk
- 1 laurierblaadje
- tijm
GECONFIJTE UIENPUREE
- 200 gram sjalotjes
- 30 gram fijne suiker
- 3 el rode wijnazijn
- 3 dl. kippenbouillon
- 100 gram koude roomboter
- olijfolie
GECONFIJTE BOSPEENPUREE
- 200 gram bospeen
- 2 el honing
- 1 el balsamico-azijn
- 1 el ouderwetse, grof gemalen mosterd
- olijfolie