Tartaar van Iers rundvlees met paling

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram Iers rundvlees ( kogelbiefstuk of ossenhaas)
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 100 gram gerookte palingfilet
  • 2 augurkjes
  • 4 g bieslook
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tl kappertjes non pareilles of extra fines
  • 30 ml olie om in te bakken
  • 15 g cress
  • 2 radijs
  • 20 g zeekraal
  • ½ tl Himalayazout
  • ½ tl peper uit de molen
  • 4 tl Hot ketchup

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

  • 400 gram Iers rundvlees ( kogelbiefstuk of ossenhaas)
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 100 gram gerookte palingfilet
  • 2 augurkjes
  • 4 g bieslook
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tl kappertjes non pareilles of extra fines
  • 30 ml olie om in te bakken
  • 15 g cress
  • 2 radijs
  • 20 g zeekraal
  • ½ tl Himalayazout
  • ½ tl peper uit de molen
  • 4 tl Hot ketchup

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees fijn met een scherp mes, meng met een klein scheutje olijfolie. Houd koel.
  2. Snijd de gerookte palingfilet in fijne reepjes. Snijd de augurkjes, bieslook fijn en snipper de rode ui. Droog de kappertjes. Frituur deze kort met wat olie en bestrooi met een beetje zout.
  3. Plaats de tartaar op het bord met behulp van een steker. Leg de palingreepjes er decoratief op, decoreer hierop verder met de cress, radijs, kappertjes en de zeekraal.
  4. Plaats de overige producten zoals de hot ketchup, himalayazout, peper, de bieslook, ui en augurkjes rondom de tartaar op het bord. Serveer met
    vers geroosterde toast.

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees fijn met een scherp mes, meng met een klein scheutje olijfolie. Houd koel.
  2. Snijd de gerookte palingfilet in fijne reepjes. Snijd de augurkjes, bieslook fijn en snipper de rode ui. Droog de kappertjes. Frituur deze kort met wat olie en bestrooi met een beetje zout.
  3. Plaats de tartaar op het bord met behulp van een steker. Leg de palingreepjes er decoratief op, decoreer hierop verder met de cress, radijs, kappertjes en de zeekraal.
  4. Plaats de overige producten zoals de hot ketchup, himalayazout, peper, de bieslook, ui en augurkjes rondom de tartaar op het bord. Serveer met
    vers geroosterde toast.