Pittige Rundvleesspiesjes met Mango-Dip

10 personen
40 minuten
thaise-spiesjes-iers-rundvlees

Ingrediënten:

    • 2 Ierse entrecotes van 3 cm dik
    • 1 el Thaise rode curry-pasta
    • Sap en rasp van 1 limoen
    • 2 el rijstolie
    • 1 rijpe mango, in blokjes
    • 2 takjes verse koriander, fijngehakt
    • 12 tapas-spiesjes
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten:

    • 2 Ierse entrecotes van 3 cm dik
    • 1 el Thaise rode curry-pasta
    • Sap en rasp van 1 limoen
    • 2 el rijstolie
    • 1 rijpe mango, in blokjes
    • 2 takjes verse koriander, fijngehakt
    • 12 tapas-spiesjes
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse entrecotes in blokjes. Meng in een diep bord ¾ eetlepel curry-pasta met 1 eetlepel limoensap en de rijstolie en schep het vlees erdoor. Laat het vlees zo 15 minuten marineren.
  2. Pureer de mango met twee eetlepels limoensap en één theelepel curry-pasta tot een gladde saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  3. Rijg steeds drie blokjes vlees aan een spiesje. Rooster de spiesjes in een grillpan op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  4. Zet de mango-dip in een schaaltje op een platte schaal en leg de spiesjes eromheen. Strooi de limoenrasp en koriander over de spiesjes.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse entrecotes in blokjes. Meng in een diep bord ¾ eetlepel curry-pasta met 1 eetlepel limoensap en de rijstolie en schep het vlees erdoor. Laat het vlees zo 15 minuten marineren.
  2. Pureer de mango met twee eetlepels limoensap en één theelepel curry-pasta tot een gladde saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  3. Rijg steeds drie blokjes vlees aan een spiesje. Rooster de spiesjes in een grillpan op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  4. Zet de mango-dip in een schaaltje op een platte schaal en leg de spiesjes eromheen. Strooi de limoenrasp en koriander over de spiesjes.