Ingrediënten:
- 1 kilo Ierse rundernek in 4 plakken
- Halve flespompoen geschild in blokjes
- Halve zoete aardappel geschild in blokjes
- 1 aardappel geschild in blokjes
- 5 tomaten geplisseerd (2 in kwarten) en (3 zaden verwijderd in blokjes gesneden)
- 1 paprika geschild (!) in blokjes
- Sinaasappelschil van ¼ sinaasappel julienne gesneden
- 1 prei in plakjes gesneden
- 1 ui door de helft in plakjes gesneden
- 1/3 bloemkool in kleine roosjes
- 2 teentjes knoflook
- Peterselie van 5 takjes fijngesneden (takjes niet)
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel peperkorrels
- 3 laurierblaadjes
- 1 steranijs
- 20 gram pure chocolade (74%)
- Handjes abrikozen in reepjes
- 6 pruimen in reepjes
- Handje hazelnoten gebraden
- Bean bloemetjes
- Half pak roomboter
- Balsamicoazijn
Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!