Ingrediënten
RUNDVLEES
- 500 g entrecote, overtollig vet eraf gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el chilipasta (sambal oelek), bij voorkeur zonder toegevoegde suiker
DIPSAUS
- 2 el suiker
- 4 el verse limoensap
- 2 el Thaise vissaus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 kleine hete chilipepers, fijngesneden
OM TE SERVEREN
- Rijstvermicelli (ongeveer 118 g)
- ½ tl zout
- 16 vellen rijstpapier (elk 22cm doorsnee)
- 4 verse Chinese bieslook, in stukken van 10cm gesneden
- Kleine hand verse muntblaadjes
- Kleine hand verse korianderblaadjes
- 1 grote wortel, geraspt
- 1 kleine komkommer, dungesneden, zoals luciferhoutjes
- 1 salade Romaine, stronk eraf en in reepjes gesneden
- 100 g geroosterde, gezouten pinda’s, vel eraf en grof gehakt
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie