Ingrediënten
PATÉ
-
- 600 g rundergehakt
- 3 portobellos
- 100 g gepelde hazelnoten
- 50 g boter
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 150 g kippenlevertjes, in stukjes
- 250 g speklapjes, heel fijngesneden
- 2 eetlepels verse tijm + 4 takjes tijm
- 50 ml Ierse whiskey
- 100 g ontbijtspek
- Handje rucola
- Vleesthermometer
GELEI
- 250 ml cranberrysap
- 1 rode peper, zonder zaadjes en in dunne reepjes
- 3 pimentkorrels
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- 250 g geleisuiker
- Patévorm of kleine cakevorm, inhoud ca. 1 liter
- Jampot met deksel
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.