Voor de hamburgers
- 500 g runderlende, schoongemaakt en grof gehakt
- 2 el gesnipperde ui
- 1 el Dijon-mosterd
- Handvol verse korianderblaadjes, plus extra om te garneren
- 1 el olijfolie
- 6 kleine hamburgerbroodjes
- 3 el mayonaise
- 1 little gem sla, in blaadjes gescheurd
- 3 tomaten, in plakjes
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- Zout en versgemalen zwarte peper
Voor de guacamole
- 1 rijpe avocado
- 1 klein teentje knoflook, geplet
- 1 el vers limoensap
- 1 gepelde tomaat, zonder zaadjes en in stukjes
- Paar druppels Tabasco
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.