Ingrediënten:
-
- 600 gr Ierse entrecote (aan één stuk)
- 4 dikke winterprei
- geraspte kaas
- 2 dikke aardappels
- 3 el piccalilly
- 1 l kippenbouillon
- 1 el roomboter
- 1 laurierblaadje
- 1 stukje foelie
- peper en zout
BECHAMELSAUS
-
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- 1 sjalot
- 1 stukje foelie
- 2 dl melk
- 2 dl kippenbouillon
- flinke scheut kookroom
RODE WIJN JUS
-
- 3 dl kalfsfond
- 200 gr wortel, ui, prei, selderij (mix)
- 1 reepje rookspek
- 1/2 peer
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- 1 teen knoflook
- 3 dl rode wijn
- 1 el tomatenpuree
- 1 dl port
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.