Ingredients:
Voor de tartaar:
100 g tartaar
1 eetlepel tomatenketchup
½ eetlepel losgeklopte eidooier
mespunt ‘piment d’espelette’puree of pittige paprikapoeder
1 kleine augurk, in piepkleine blokjes
1 druppel Tabasco
2 biefstukken van 160 g
Voor de waterkers coulis:
75 g boter
1 kleine aardappel, geschild en in piepkleine blokjes
1 kleine ui, in piepkleine blokjes
1 pot gevogeltefond (400 ml)
2-3 bossen waterkers
Voor de garnering
Zelfgemaakte aardappelchips
2 eetlepels kaviaar
1 eetlepel crème fraîche
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie