Ingrediënten:
- 1,2 kg Ierse sukade
- 180 ml ketjap manis (zoete sojasaus)
- 30 gram gember, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar jouw smaak)
- 2 stengels sereh (citroengras), in stukjes gesneden en gekneusd
- 4 limoenblaadjes
- 240 gr bruine suiker
- 300 ml water
- 60 ml plantaardige olie
Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoven met Ierse rundvlees is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!