Dit is één van de vragen die het vaakst aan ons gesteld wordt. Het antwoord is helemaal niet zo spannend. Iers rundvlees koop je gewoon bij de supermarkt of bij de slager. Je herkent Iers rundvlees door op de verpakking te kijken: hierop staat de herkomst van het vlees vermeld (meestal achterop). Soms wordt ook het Ierse kwaliteitslogo gebruikt op de verpakking.
Kwaliteits keurmerk
Om de hoogste kwaliteit rundvlees te garanderen is het kwaliteitsborgingsysteem Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme (SBLAS) in het leven geroepen. Het SBLAS-programma draait om vier aandachtsgebieden: dierenwelzijn, diergezondheid, milieubescherming en traceerbaarheid. Boeren moeten per aandachtsgebied voldoen aan veel regels om in aanmerking te komen voor dit onafhankelijke kwaliteitskeurmerk. Deze regels liggen sowieso op de Europese norm, maar een groot deel van de regels ligt er zelfs boven. Er zijn ongeveer 50.000 boerderijen die het SBLAS-certificaat hebben. Het vlees van rundveehouderijen met een SBLAS-certificaat is van buitengewoon hoge kwaliteit. Het komt van gezonde, blije koeien die door oortags te traceren zijn en van boerderijen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.